I lager
Art
00029 / 00005

Nortent

NORTENT Lavvo 6 Arctic + Golv

12 290,00 kr

Nortents flaggskepp när det kommer till förhållandet mellan vikt och storlek, med sin låga vikt av 4,2 kg är Lavvo 6 ett givet val för den som vill ha ett lätt vandringstält samtidigt som utrymmet ger extra stor bekvämlighet.

 

Produktinformation

Vikt vs komfort.

Många gillar att vandra lätt, det gör att man gärna investerar i ett tält som är så lätt som möjligt. Inte allt för sällan så reflekteras det på storleken på tältet. Även om det går bra att köpa stora tält till låg vikt. Men ett stort tält innebär oftast en tyngre bärvikt. Här kommer eventuella materialval in när den slutliga vikten på tältet ska bestämmas. men generellt kan man säga att, ska man ha ett så lätt tält som möjligt till så hög styrka som möjligt, kommer priset på produkten öka, både i tillverkning och till kund. I Nortents Lavvo 6 så använder man sig av en ytterduk gjord av Nylon66 med silikon på båda sidorna. Detta gör att ytterdukens vikt kan hållas nere samtidigt som det blir en hög rivstyrka, men den är dyrare i produktion, vilket då ökar priset ut till Er som kund.

Läs mer om Silnylon här: Silnylon eller Nylon med silikon

Lavvo 6 att bära med sig

Tanken med Lavvo 6 är att den trots sin storlek ska vara lätt att bära med sig, exempel: Crunch the numbers: 6 personers tält, Vikt 4,2 kg ink tältpinnar och mittstång ger en vikt på 0,7 kg räknat per person. Ta ett 3 personers tunneltält: Vikt ca 3,5 kg ink stänger och tältpinnar, det ger en vikt på 1,16 kg räknat per person. Räknar man även in arean på tälten i det så brukar många 3 personers tunneltält ligga kring 8 kvm, Lavvo 6 har hela 14,25kvm, dvs ca 6kvm mer eller 75% av ytan räknat på tunneltältets 8kvm.

Blir inte packningen väldigt stor?

Packmåtten är inte avsevärt mycket större än andra tält för 3-4 personer.

Varför ska jag bära med mig ett så stort tält?

Det handlar väl mest om bekvämlighet. Ställ dig den här frågan. Varför skulle du inte vilja ha ett större utrymme att leva och bo i? Svaret kanske blir, Jo det skulle bli lättare att laga mat, umgås, sova och organisera sig. En annan fördel är just att du kan växla kroppspostition från liggande till sittande till stående efter önskemål och behov. Vid ruskigt väder kan det vara skönt att variera på kroppspositionen utan att behöva gå ut i det ruskiga vädret.

 

Det finns inget dåligt väder.

Komplettera din Lavvo 4/6 med en ultralätt vikbar kamin så har du en perfekt lösning även för dagar då det regnar och ruskar. Tack vare den låga vikten på kaminen blir det ett lätt val att ta med den när man ser att vädret är lite bistrare. Det kommer göra att ni kan torka era blöta kläder och den utrustning ni bär. Utöver det så är den perfekt för att laga mat över. Du rymmer en stekpanna + en kastrull samtidigt uppe på toppen på kaminen.

 

Med eller utan innertält

Alla Nortents tält är designade för att kunna användas med eller utan innertält/golv. Oavsett vilket du väljer så kommer du vara skydda mot väder och insekter. Varför köpa ett innertält då? Du får ett lite mera behaligt klimat inne i kåtan, dels kan det upplevas som varmare men främst så skyddas din sovdel från eventuell kondens som skapas på insidan av ytterduken. Men det går alltid bra att börja med endast lavvo 6 som den är utan innertält och vid senare tillfälle komplettera med ett innertält om så önskas. Golv ingår och är alltid bra att använda så slipper ni grus, kvistar, fukt och annat där ni ska sova.

 

Specifikationer

 • Kapacitet: 6-8 personer eller 4 med innertält.
 • Ytterduk: Ripstop Nylon 70D med silikonbeläggning på båda sidor. 3000mm vattenpelare 
 • Tältpinnar: 30 st Y-formade Aluminium
 • Tältstång: 30 mm Aluminium
 • Stormlinor: 10 st
 • Ventilation: 3 st ventilationsöppningar
 • Ingångar: 2 st
 • Vikt (exkl. golv): inklusive tältpinnar och tältstång: 4,2 kg
 • Höjd: 226 cm
 • Diameter: 426 cm
 • Färg: Stengrå
 • Förberedd för att använda kamin

OBS: säljs utan innertält, köps separat

Mer information
Märke Nortent
Modell Lavvo
Serie Arctic
Storlek 4-6 personer
Write Your Own Review
Du recenserar:NORTENT Lavvo 6 Arctic + Golv
Your Rating
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!