I lager
Art
00036 / 00004

Nortent

NORTENT Lavvo 6 PC + Golv

12 195,00 kr

Tipi för 6 personer.

Bland dom lättaste PolyCotton Tipi på marknaden och utan avkall på säkerhet eller funktionalitet.

Produktinformation

Ett tält för alla typer av basecamp

Polycotton eller bomullstält som dom ofta kallas, till skillnad från den vanliga lavvo 6 som är gjord av en ripstop nylon 66 duk så är denna tillverkade av polyesterbomull i samma proportioner som funktionskläder har, funktionskläder som inte har ett membran brukar oftast vara 65% bomull och 35% polyester. Detta gör att du får ett väldigt tåligt slitstarkt tält samtidigt som tältet inte blir så tungt. Tack vare att fibrerna är så tätt vävda så blir tältet vattentätt när regn kommer på duken och fibrerna sväller ännu mer, detta utan att det blir så tätt så inte luft eller vattenånga kan passera igenom.

Fördelen med ett PC (polycotton) jämfört med en syntetfiber (nylon66)

Du får ett behagligare levnadsklimat inne i tältet då duken andas och kondensen på insidan av duken blir minimal om inte obefintlig. I samband med användande av en kamin så hålls det en jämnare temperatur i ett PC och upplevs mera varmt.

 

Blir inte packningen väldigt stor?

Packmåtten är inte avsevärt mycket större än andra tält för 3-4 personer.

Varför ska jag bära med mig ett så stort tält?

Det handlar väl mest om bekvämlighet. Ställ dig den här frågan. Varför skulle du inte vilja ha ett större utrymme att leva och bo i? Svaret kanske blir, Jo det skulle bli lättare att laga mat, umgås, sova och organisera sig. En annan fördel är just att du kan växla kroppspostition från liggande till sittande till stående efter önskemål och behov. Vid ruskigt väder kan det vara skönt att variera på kroppspositionen utan att behöva gå ut i det ruskiga vädret.

 

Det finns inget dåligt väder.

Komplettera din Lavvo 4/6 med en ultralätt vikbar kamin så har du en perfekt lösning även för dagar då det regnar och ruskar. Tack vare den låga vikten på kaminen blir det ett lätt val att ta med den när man ser att vädret är lite bistrare. Det kommer göra att ni kan torka era blöta kläder och den utrustning ni bär. Utöver det så är den perfekt för att laga mat över. Du rymmer en stekpanna + en kastrull samtidigt uppe på toppen på kaminen.

 

Med eller utan innertält

Alla Nortents tält är designade för att kunna användas med eller utan innertält/golv. Oavsett vilket du väljer så kommer du vara skydda mot väder och insekter. Varför köpa ett innertält då? Du får ett lite mera behaligt klimat inne i kåtan, dels kan det upplevas som varmare men främst så skyddas din sovdel från eventuell kondens som skapas på insidan av ytterduken. Men det går alltid bra att börja med endast lavvo 6 som den är utan innertält och vid senare tillfälle komplettera med ett innertält om så önskas. Golv ingår och är alltid bra att använda så slipper ni grus, kvistar, fukt och annat där ni ska sova.

 

Specifikationer

 • Kapacitet: 6-8 personer eller 4 med innertält.
 • Ytterduk PolyCotton: 65% cotton 35% polyester, Oxford nylon i nedre del.
 • Tältpinnar: 30 st Y-formade Aluminium
 • Tältstång: 30 mm Aluminium
 • Stormlinor: 10 st
 • Ventilation: 3 st ventilationsöppningar
 • Ingångar: 2 st
 • Vikt (exkl. golv) inklusive tältpinnar och tältstång: 8,5 kg
 • Höjd: 226 cm
 • Diameter: 426 cm
 • Färg: Vit
 • Förberedd för att använda kamin

OBS: säljs utan innertält, köps separat

Mer information
Märke Nortent
Modell Lavvo
Storlek 4-6 personer