I lager
Art
00025

Nortent

NORTENT Gamme 6 Arctic + Golv

16 695,00 kr

Dome för upp till 6 personer.

Lika mycket expeditionstält som ett lämpligt fisketält på vintern. Generöst med utrymme och möjlighet till att hålla sig varm med en kamin ger bästa förutsättningar för en lyckad tur.

Dyneema

Dyneema är en typ av syntetisk fiber känd för sin extrema slitstarkhet och lätthet. Det är gjord av ultra-high molecular weight polyethylene (UHMWPE). Det används ofta i skottsäkra västar och annan skyddsutrustning tack vare sin förmåga att stoppa kulor och andra höghastighetsprojektiler.
Dyneema är också väldigt dyrt. Därför använder NORTENT det endast på de områdena av tältet som utsätts för mest slitage. På så vis blir deras tält ännu mer lämpade för användning i de svåraste miljöer.

Filer

Produktinformation

Gammemodellerna är anpassande för att vara ett riktigt basecamp - vår, sommar, höst och vinter. Oavsett årstid kan du lita på att ett Gammetält håller er trygga.

Gamme 6 som är den mellanmodellen är ett väldigt rymligt tält. Den självstagande konstruktionen gör det lätt att förflytta vid behov efter resning. Hela 5st aluminiumstänger håller uppe tältduken, detta gör att det är särskilt anpassat för att kunna användas vintertid då det kan förväntas falla snö uppe på tältet.

Även om tältet är självstagande så kan du ankra fast tältet rejält i marken genom att sätta fast tältet i marken med tältpinnar runt hela domen. Vid behov så kan du även fästa ut 10st stormlinor för att verkligen se till att i hårt väder så ska tältet stå kvar.

 

Material

Tältet använder sig av en ripstop nylon 66 40D med silikon på båda sidorna av duken. Denna lättviktsduk klassas som en av dom starkaste lättviktstältdukar där ute och används av många andra tält-tillverkare som vill skapa ett hållbart och säkert tält. På de ställen där man har en hög belastning eller ett högt slitage har man förstärkt upp med dyneema, som då räknas som ett av världens starkaste textilmaterial.

 

Säkrad för ett åretruntbruk

Som med övriga av Nortents produkter så är Gamme 4, 6 & 8 avsedda för att användas tillsammans med en kamin. Lägg till en kamin i ditt tält och du har en perfekt lösning för att klara dom mest kalla och blöta dagarna ute. Användning av en kamin har flera fördelar förutom att bara ge värme, ni kan även laga mat, torka kläder och det är ett effektivt sätt att minimera kondens på insidan av ytterduken.

 

Bo och leva i en Gamme

Gamme 6 är ett stort och rejält tält när man önskar det där extra, Dom generösa ytorna gör att organisering av packning blir enkel och underlättar när man ska bo och leva i tältet, att laga mat i ett tält har aldrig varit så enkelt som i ett rymligt Gamme från Nortent. Modellerna går att använda med eller utan golv/innertält beroende på vad som passar just er situation. (Innertält säljs separat)

 

Ventilation och andra funktioner.

Gammemodellerna är utrustade med 6st ventilationsöppningar som alla går att anpassa efter behov. Det är extra viktigt att man har god ventilation i ett tält där ytterduken är av en tät duk för att minimera den naturliga kondens som byggs upp på insidan av ytterduken.

Nortent har designat sina tält med minst två ingångar. Man vill dels säkerställa att under varma sommardagar så kan du öppna upp båda dörrarna för att få maximal ventilation i tältet, men även så är säkerhet en viktig fråga. Vid användande av en kamin så vill man undvika rörelse kring kaminen för att minimera risken för att välta ut den eller att någon stöter till den med brännskador som följd. Detta är något vi tycker är otroligt viktigt att man har tagit hänsyn till, inte helt sällan har man barn med sig när man går ut och tältar. Deras och er säkerhet är alltid den viktigaste faktorn.

 

Specifikationer

 • Kapacitet: 6 personer eller 4-6 med innertält.
 • Ytterduk: Ripstop Nylon 70D med silikonbeläggning på båda sidor. 3000mm vattenpelare
 • Golv: 40D, 240T ripstop nylon, PU5000MM
 • Tältpinnar: 24 st Y-formade Aluminium
 • Tältstänger: 5 st Aluminium
 • Stormlinor: 10 st
 • Ventilation: 6 st ventilationsöppningar
 • Ingångar: 2 st
 • Vikt: inklusive tältpinnar och stänger: 7,6 kg (8,25 kg inkl. golv)
 • Höjd: 185 cm
 • Diameter: 370 cm
 • Färg: Stengrå
 • Förberedd för att använda kamin

OBS: säljs utan innertält, köps separat.

PC (Polycotton), Arctic eller Extreme?

Polycotton är en blandning mellan polyester och bomull som behåller de bästa egenskaperna från båda fibrerna. Det andas och släpper ut kondensation samtidigt som det isolerar och ger ett varmare inneklimat. Polyestern gör att tyget blir lättare och tunnare samtidigt som det behåller sin slitstarkhet. Detta tyg är dessutom till stor del vattentätt av sig själv.
Arctic-serien består av produkter som har väldigt bra hållbarhet, kvalitet och styrka. Men NORTENT hade möjligheten att göra tyget ännu starkare och tåligare – det är Extreme-serien. Det absolut tuffaste tyget vad gäller styrka, tålighet och hållbarhet. Men den uppgraderingen kostar, både för NORTENT som producent och för kunden. Det är därför du får ett val. Om du vill ha det absolut tuffaste NORTENT kan erbjuda är Extreme för dig. Men om du inte har det behovet kan den tåliga Arctic-serien vara det du vill ha.

Mer information
Märke Nortent
Modell Gamme
Serie Arctic
Storlek 4-6 personer
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!