I lager
Art
00027 / 00007

Nortent

NORTENT Gamme 6 PC + Golv

19 395,00 kr

Dome för upp till 6 personer.

Gamme 6 PC har samma konstruktion som Gamme 6 fast ytterduken är tillverkad av PolyCotton istället för Silnylon. Tack vare att duken andas så försvinner problemet med kondens på innerväggen.


Dyneema

Dyneema är en typ av syntetisk fiber känd för sin extrema slitstarkhet och lätthet. Det är gjord av ultra-high molecular weight polyethylene (UHMWPE). Det används ofta i skottsäkra västar och annan skyddsutrustning tack vare sin förmåga att stoppa kulor och andra höghastighetsprojektiler.
Dyneema är också väldigt dyrt. Därför använder NORTENT det endast på de områdena av tältet som utsätts för mest slitage. På så vis blir deras tält ännu mer lämpade för användning i de svåraste miljöer.

Filer

Produktinformation

 

Bo och leva i Gamme

Gammemodellerna är anpassande för att vara ett riktigt basecamp. Oavsett årstid kan du lita på att ett Gammetält håller er trygga.
Gamme 6 som är mellanmodellen är ett väldigt rymligt tält. De generösa ytorna gör att organisering av packning blir enkel och underlättar när man ska bo och leva i tältet.

 

Funktioner

Gammemodellerna är utrustade med 6st ventilationsöppningar som alla går att anpassa efter behov.
Hela 5st aluminiumstänger håller uppe tältduken, detta gör att det är särskilt anpassat för att kunna användas vintertid då det kan förväntas falla snö uppe på tältet.
Den självstagande konstruktionen gör det lätt att förflytta även efter resning. Du kan också ankra fast tältet rejält i marken genom att sätta fast tältet i marken med tältpinnar runt hela domen. Vid behov finns även 10st stormlinor för att verkligen se till att tältet står kvar även i hårt väder.
NORTENT har designat sina tält med minst två ingångar. Man vill dels säkerställa att du kan öppna åt båda hållen för att få maximal ventilation i tältet, och flera utgångar är även viktigt ur säkerhetssynpunkt.


Material

Gamme 6 PC har samma konstruktion som Gamme 6 fast ytterduken är tillverkad av PolyCotton i stället för Silnylon. Polycotton andas och släpper ut kondensation samtidigt som det isolerar och ger ett varmare inneklimat. Detta tyg är dessutom till stor del vattentätt av sig själv. Dock behöver det först utsättas för vatten så att fibrerna sväller och tyget blir vattentätt. Det gäller även för tråden i sömmarna och kan ske antingen genom regn eller med vattenslang.
Tältstänger och -pinnar är gjorda av aluminium i alla NORTENTs tältmodeller. Aluminium är en lätt metall som när den blandas med magnesium, koppar och zink kan anpassas efter dina behov. Till tältpinnarna används en mycket hård legering och till tältstängerna en som är mycket flexibel och tålig.
NORTENTs smådelar som hakar, koppar och krokar etc. är alla gjorda av en något flexibel nylon, inte hårdplast. Nylon är känt för att vara ett mycket starkt material.
En trasig dragkedja kan förstöra hela tältet, därför använder NORTENT sig av YKK dragkedjor till sina våra produkter eftersom de är kända för sin hållbarhet.Tillbehör

Modellerna går att använda med eller utan golv/innertält beroende på vad som passar just er situation.
Till Gamme 6 PC erbjuds helslutna golv, för skydd mot insekter och fukt från marken. Med PolyCotton har du minimalt med kondens och där bidrar golvet till att skapa en extra varm och ombonad atmosfär i tältet.
Golvet är designat med en kamin i åtanke. Därför behöver du kunna rulla bort delar av golvet. Detta görs genom en dubbel dragkedja som går i en halvcirkel på den främre delen av golvet. Golvet fästs enkelt med dedikerade spännen längs med tältets nedre del. Användning av en kamin har flera fördelar förutom att bara ge värme, ni kan även laga mat, torka kläder och det är ett effektivt sätt att minimera kondens på insidan av ytterduken.

 

Specifikationer

 • Kapacitet: 6 personer eller 4-6 med innertält.
 • Ytterduk: PolyCotton - 65% cotton 35% polyester, Oxford nylon i nedre del.
 • Golv: PolyCotton
 • Tältpinnar: 24 st Y-formade Aluminium
 • Tältstänger: 5 st Aluminium
 • Stormlinor: 10st (+4 reserv), Dyneema-förstärkta
 • Ventilation: 6 st ventilationsöppningar
 • Ingångar: 2 st
 • Vikt (exkl. golv) inklusive tältpinnar och stänger: 13,5 kg
 • Höjd: 185 cm
 • Diameter: 370 cm
 • Färg: Gräddvit
 • Förberedd för att använda kamin

OBS: Innertält säljs separat

PC (Polycotton), Arctic eller Extreme?

Polycotton är en blandning mellan polyester och bomull som behåller de bästa egenskaperna från båda fibrerna. Det andas och släpper ut kondensation samtidigt som det isolerar och ger ett varmare inneklimat. Polyestern gör att tyget blir lättare och tunnare samtidigt som det behåller sin slitstarkhet. Detta tyg är dessutom till stor del vattentätt av sig själv.
Arctic-serien består av produkter som har väldigt bra hållbarhet, kvalitet och styrka. Men NORTENT hade möjligheten att göra tyget ännu starkare och tåligare – det är Extreme-serien. Det absolut tuffaste tyget vad gäller styrka, tålighet och hållbarhet. Men den uppgraderingen kostar, både för NORTENT som producent och för kunden. Det är därför du får ett val. Om du vill ha det absolut tuffaste NORTENT kan erbjuda är Extreme för dig. Men om du inte har det behovet kan den tåliga Arctic-serien vara det du vill ha.

Mer information
Märke Nortent
Modell Gamme
Storlek 4-6 personer
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!