I lager
Art
00024 / 00010

Nortent

NORTENT Gamme 4 Arctic + Golv

15 895,00 kr

Dome för upp till 5 personer.

Anpassad för att användas året runt. Med tillhörande kamin som tillval stoppar inte vädret dig från att vara ute i naturen. Tältet är extremt stadigt och klarar tunga snölaster. Den självstagande konstruktionen gör det lätt att förflytta tältet efter resning om behov finns.

 

Produktinformation


Gammemodellerna är anpassande för att vara ett riktigt basecamp - vår, sommar, höst och vinter. Oavsett årstid kan du lita på att ett Gammetält håller er trygga.

Gamme 4 som är den minsta modellen i serien får ändå ses som ett väldigt rymligt tält. Den självstagande konstruktionen gör det lätt att förflytta vid behov efter resning. Hela 5st aluminiumstänger håller uppe tältduken, detta gör att det är särskilt anpassat för att kunna användas vintertid då det kan förväntas falla snö uppe på tältet.

Även om tältet är självstagande så kan du ankra fast tältet rejält i marken genom att sätta fast tältet i marken med tältpinnar runt hela domen. Vid behov så kan du även fästa ut 8st stormlinor för att verkligen se till att i hårt väder så ska tältet stå kvar.

 

Material

Tältet använder sig av en ripstop nylon 66 40D med silikon på båda sidorna av duken. Denna lättviktsduk klassas som en av dom starkaste lättviktstältdukar där ute och används av många andra tält-tillverkare som vill skapa ett hållbart och säkert tält. På de ställen där man har en hög belastning eller ett högt slitage har man förstärkt upp med dyneema, som då räknas som ett av världens starkaste textilmaterial.

 

Säkrad för ett åretruntbruk

Som med övriga av Nortents produkter så är Gamme 4, 6 & 8 avsedda för att användas tillsammans med en kamin. Lägg till en kamin i ditt tält och du har en perfekt lösning för att klara dom mest kalla och blöta dagarna ute. Användning av en kamin har flera fördelar förutom att bara ge värme, ni kan även laga mat, torka kläder och det är ett effektivt sätt att minimera kondens på insidan av ytterduken.

 

Bo och leva i en Gamme

Det första man slås av när man går in i en Gamme är känslan av rymd i tältet. Modellerna går att använda med eller utan golv/innertält beroende på vad som passar just er situation. (Innertält säljs separat)

 

Ventilation och andra funktioner.

Gammemodellerna är utrustade med 6st ventilationsöppningar som alla går att anpassa efter behov. Det är extra viktigt att man har god ventilation i ett tält där ytterduken är av en tät duk för att minimera den naturliga kondens som byggs upp på insidan av ytterduken.

Nortent har designat sina tält med minst två ingångar. Man vill dels säkerställa att under varma sommardagar så kan du öppna upp båda dörrarna för att få maximal ventilation i tältet, men även så är säkerhet en viktig fråga. Vid användande av en kamin så vill man undvika rörelse kring kaminen för att minimera risken för att välta ut den eller att någon stöter till den med brännskador som följd. Detta är något vi tycker är otroligt viktigt att man har tagit hänsyn till, inte helt sällan har man barn med sig när man går ut och tältar. Deras och er säkerhet är alltid den viktigaste faktorn.

 

Specifikationer

 • Kapacitet: 4-5 personer eller 3-4 med innertält.
 • Ytterduk: Ripstop Nylon 40D med silikonbeläggning på båda sidorna. 3000mm vattenpelare.
 • Golv: 40D, 240T ripstop Nylon, PU5000MM
 • Tältpinnar: 24 st Y-formade Aluminium
 • Tältstänger: 5 st Aluminium
 • Stormlinor: 8 st
 • Ventilation: 6 st ventilationsöppningar
 • Ingångar: 2 st
 • Vikt: inklusive tältpinnar och stänger: 5,8 kg (6,35 kg inkl. golv)
 • Höjd: 160 cm
 • Diameter: 315 cm
 • Färg: Stengrå
 • Förberedd för att använda kamin

OBS: säljs utan innertält, köps separat.

Mer information
Märke Nortent
Modell Gamme
Serie Arctic
Storlek 2-4 personer
Write Your Own Review
Du recenserar:NORTENT Gamme 4 Arctic + Golv
Your Rating
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!