I lager
Art
6840004

Kamstrup HAN-modul (RJ45 anslutning)

Kamstrup HAN-modul (RJ45 anslutning)

649,00 kr

Här är HAN-modulen till den senaste generationen av elmätare från Kamstrup typ OMNIPOWER som skall vara installerad senast år 2025 enl. det nya lagkravet. Modulen kopplas mot elmätaren och med den håller du koll på din eldata, t.ex. export av ström från solceller eller vindkraftverk, laststyrning av elbilsladdare, övervakning av elförbrukning m.m.

Säkerställ att ert elnätsbolag kan aktivera HAN-kommunikation med den Norska kommunikationsstandarden!

Produktinformation

Modulen monteras i elmätarens kundgränssnitt (den lilla luckan på framsidan av elmätaren) och strömmar högupplöst mätdata ur elmätaren. Den har en RJ45-kontakt för anslutning av exempelvis utrustning för laststyrning av elbilsladdare, övervakning av elförbrukning m.m. Kommunikation kan enbart ske ut ur elmätaren och elmätaren kan inte påverkas eller skadas av utrustning som ansluts till modulen.

OBS. För att möjliggöra kommunikation ur elmätaren behöver du kontakta kundservice på ditt elnätbolag och begära en aktivering och avkryptering av ditt kundgränssnitt (kommunikationen ur elmätaren är normalt frånslagen och krypterad av ditt elnätbolag med hänsyn till GDPR).

Kamstrup och Utomhusliv tar inget ansvar för de produkter som ansluts till modulen och vid problem kontaktar ni leverantören av utrustning som ansluts. 

Mer information

Dokumentation för HAN-NVE (kamstrup.com)

Mer information
Märke Kamstrup HAN-modul (RJ45 anslutning)
Serie Kamstrup