I lager
Art
00027 / 00007

Nortent

NORTENT Gamme 6 PC + Golv

19 395,00 kr

Dome för upp till 6 personer.

Gamme 6 PC har samma konstruktion som Gamme 6 fast ytterduken är tillverkad av PolyCotton istället för Silnylon. Tack vare att duken andas så försvinner problemet med kondens på innerväggen.

Produktinformation

 

Gammemodellerna är anpassande för att vara ett riktigt basecamp - vår, sommar, höst och vinter. Oavsett årstid kan du lita på att ett Gammetält håller er trygga.

Gamme 6 som är den mellanmodellen är ett väldigt rymligt tält. Den självstagande konstruktionen gör det lätt att förflytta vid behov efter resning. Hela 5st aluminiumstänger håller uppe tältduken, detta gör att det är särskilt anpassat för att kunna användas vintertid då det kan förväntas falla snö uppe på tältet.

Även om tältet är självstagande så kan du ankra fast tältet rejält i marken genom att sätta fast tältet i marken med tältpinnar runt hela domen. Vid behov så kan du även fästa ut 10st stormlinor för att verkligen se till att i hårt väder så ska tältet stå kvar.

 

Material

Gamme 6 PC har samma konstruktion som Gamme 6 fast ytterduken är tillverkad av PolyCotton istället för Silnylon. Tack vare att duken andas så försvinner problemet med kondens på innerväggen.

 

Säkrad för ett åretruntbruk

Som med övriga av Nortents produkter så är Gamme 4, 6 & 8 avsedda för att användas tillsammans med en kamin. Lägg till en kamin i ditt tält och du har en perfekt lösning för att klara dom mest kalla och blöta dagarna ute. Användning av en kamin har flera fördelar förutom att bara ge värme, ni kan även laga mat, torka kläder och det är ett effektivt sätt att minimera kondens på insidan av ytterduken.

 

Bo och leva i en Gamme

Gamme 6 är ett stort och rejält tält när man önskar det där extra, Dom generösa ytorna gör att organisering av packning blir enkel och underlättar när man ska bo och leva i tältet, att laga mat i ett tält har aldrig varit så enkelt som i ett rymligt Gamme från Nortent. Modellerna går att använda med eller utan golv/innertält beroende på vad som passar just er situation. (Innertält säljs separat)

 

Ventilation och andra funktioner.

Gammemodellerna är utrustade med 6st ventilationsöppningar som alla går att anpassa efter behov. Det är extra viktigt att man har god ventilation i ett tält där ytterduken är av en tät duk för att minimera den naturliga kondens som byggs upp på insidan av ytterduken.

Nortent har designat sina tält med minst två ingångar. Man vill dels säkerställa att under varma sommardagar så kan du öppna upp båda dörrarna för att få maximal ventilation i tältet, men även så är säkerhet en viktig fråga. Vid användande av en kamin så vill man undvika rörelse kring kaminen för att minimera risken för att välta ut den eller att någon stöter till den med brännskador som följd. Detta är något vi tycker är otroligt viktigt att man har tagit hänsyn till, inte helt sällan har man barn med sig när man går ut och tältar. Deras och er säkerhet är alltid den viktigaste faktorn.

 

Golv i PolyCotton

Helslutna golv för Gamme 6 PC, för skydd mot insekter och fukt från marken. För våra nylontält rekommenderar vi inte ett helt slutet golv på grund av den potentiella kondens som rinner ner för tältväggarna och därmed kommer att göra delar av golvet vått om det är helt inneslutet. Men med PolyCotton har du minimalt med kondens och där golvet bidrar till att skapa en extra varm och ombonad atmosfär i tältet.

Golvet är designat med en kamin i åtanke. Men vi vet också att våta och smutsiga kläder är en del av nästan varje resa. Det är därför du behöver kunna rulla bort delar av golvet för kamin, blöta kläder och stövlar. Detta görs genom en dubbel dragkedja som går i en halvcirkel på den främre delen av golvet. Golvet fästs enkelt med dedikerade spännen längs med tältets nedre del.

 

Specifikationer

 • Kapacitet: 6 personer eller 4-6 med innertält.
 • Ytterduk: PolyCotton 65% cotton 35% polyester, Oxford nylon i nedre del.
 • Golv: PolyCotton
 • Tältpinnar: 24 st Y-formade Aluminium
 • Tältstänger: 5 st Aluminium
 • Stormlinor: 14 st
 • Ventilation: 6 st ventilationsöppningar
 • Ingångar: 2 st
 • Vikt (exkl. golv) inklusive tältpinnar och stänger: 13,5 kg
 • Höjd: 185 cm
 • Diameter: 370 cm
 • Färg: Gräddvit
 • Förberedd för att använda kamin

OBS: säljs utan innertält

Mer information
Märke Nortent
Modell Gamme
Storlek 4-6 personer
Write Your Own Review
Du recenserar:NORTENT Gamme 6 PC + Golv
Your Rating
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!