I lager
Art
00026 / gamme8golv

Nortent

NORTENT Gamme 8 Arctic + Golv

23 695,00 kr

Gamme 8 Arctic, ett perfekt vandringstält för 8 personer (6 med innertält). Väger 12 kg.


 

Dyneema

Dyneema är en typ av syntetisk fiber känd för sin extrema slitstarkhet och lätthet. Det är gjord av ultra-high molecular weight polyethylene (UHMWPE). Det används ofta i skottsäkra västar och annan skyddsutrustning tack vare sin förmåga att stoppa kulor och andra höghastighetsprojektiler.
Dyneema är också väldigt dyrt. Därför använder NORTENT det endast på de områdena av tältet som utsätts för mest slitage. På så vis blir deras tält ännu mer lämpade för användning i de svåraste miljöer.

Filer

Produktinformation


Nortent GAMME 8 Arctic 

Om ni är på jakt efter ett riktigt mångsidigt tält så har ni hittat helt rätt. Detta tält passar lika bra som ett expeditionstält till svalbard eller nordpolen. Faktiskt så har Gamme-modellerna används till expeditoner på svalbard vid borrning av iskärnor för att kolla klimatförändringar. 

Samtidigt som det passar bra till dom mest krävande miljöerna så passar det lika bra som ett sommarcampingtält för familjen.

Det väldigt generösa utrymmet på 4,32m i diameter och 2,16m i höjd gör att ni kan röra er obehindrat i tältet samtidigt som ni får plats med riktiga sängar, ett stort bord med tillhörande stolar m.m.

För att ni ska förstå hur stort det är så får ni plats i bredd med minst: 3 st 90×200 cm sängar + 1 st 120×200 cm stort matbord och ändå kommer ni ha kvar ytterligare 42cm i bredd och ca 1,5 – 2 m i längdled. Enkelt förklarat, det är ett mindre hus. Det blir komplett när man köper till en kamin som ni kan få värme av eller använda till matlagning.

 

Skillnader mellan Arctic och Extreme:

ModellArcticExtreme
MaterialSilnylon66Robic Silnylon
RivstyrkaMin. 22 kgMin. 28 kg
BeläggningSilikon båda sidorTre lager silikon på båda sidor
Golv40D 5000mm PU vattenpelare(70D 10000mm PU vattenpelare)
Innertält30D WR40D DWR

 

Specifikationer

 • Kapacitet: 8 personer eller 6 med innertält.
 • Ytterduk: Ripstop Robic Nylon 70D med tre lager silikonbeläggning på båda sidor. 3000mm vattenpelare
 • Tältpinnar: 24 st Y-formade Aluminium
 • Tältstänger: 5 st 15,2mm Aluminium
 • Stormlinor: 14 st
 • Ventilation: 6 st ventilationsöppningar
 • Ingångar: 2 st
 • Vikt, inklusive tältpinnar och stänger: 12 kg
 • Höjd: 216 cm
 • Diameter: 432 cm
 • Färg: Stengrå
 • Förberedd för att använda kamin

OBS: säljs utan innertält, köps separat.

PC (Polycotton), Arctic eller Extreme?

Polycotton är en blandning mellan polyester och bomull som behåller de bästa egenskaperna från båda fibrerna. Det andas och släpper ut kondensation samtidigt som det isolerar och ger ett varmare inneklimat. Polyestern gör att tyget blir lättare och tunnare samtidigt som det behåller sin slitstarkhet. Detta tyg är dessutom till stor del vattentätt av sig själv.
Arctic-serien består av produkter som har väldigt bra hållbarhet, kvalitet och styrka. Men NORTENT hade möjligheten att göra tyget ännu starkare och tåligare – det är Extreme-serien. Det absolut tuffaste tyget vad gäller styrka, tålighet och hållbarhet. Men den uppgraderingen kostar, både för NORTENT som producent och för kunden. Det är därför du får ett val. Om du vill ha det absolut tuffaste NORTENT kan erbjuda är Extreme för dig. Men om du inte har det behovet kan den tåliga Arctic-serien vara det du vill ha.

Mer information
Märke Nortent
Modell Gamme
Serie Arctic
Storlek 6-8 personer