I lager
Art
EXTREME.gamme6

Nortent

NORTENT Gamme 6 Extreme + Golv

24 695,00 kr

Gamme 6 Extreme, ett perfekt vandringstält för 6 personer (4 med innertält).

Väger 7,6 kg.

Dyneema

Dyneema är en typ av syntetisk fiber känd för sin extrema slitstarkhet och lätthet. Det är gjord av ultra-high molecular weight polyethylene (UHMWPE). Det används ofta i skottsäkra västar och annan skyddsutrustning tack vare sin förmåga att stoppa kulor och andra höghastighetsprojektiler.
Dyneema är också väldigt dyrt. Därför använder NORTENT det endast på de områdena av tältet som utsätts för mest slitage. På så vis blir deras tält ännu mer lämpade för användning i de svåraste miljöer.

Filer

Produktinformation

Nortent Gamme 6 Extreme

Om du är ute efter ett tält som är av det absolut rejälaste slaget, då har du hittat helt rätt.

Även om GAMME 6 som Arcticmodell håller otroligt hög kvalité på materialval och tillverkning så har nu Nortent tagit det ett steg längre. Extreme-modellerna kommer i ett nytt dukmaterial, Robic Silnylon. Utöver detta så är hantverket i sömnaden och detaljerna av ännu högre kvalité än tidigare.

Vem är då Extreme-modellerna för? Det är för den som vill ha det absolut mest robusta material i sitt tält. Det är för Er som förväntas vara i väldigt extrema vädermiljöer. GAMME 6 Extreme modellernas rivstyrka är HELA 28 kg, vilket förmodligen är en av de starkaste som finns på marknaden när det kommer till silnylon tält.

 

Skillnader mellan Arctic och Extreme:

ModellArcticExtreme
MaterialSilnylon66Robic Silnylon
RivstyrkaMin. 22 kgMin. 28 kg
BeläggningSilikon båda sidorTre lager silikon på båda sidor
Golv40D 5000mm PU vattenpelare(70D 10000mm PU vattenpelare)
Innertält30D WR40D DWR

 

 

Specifikationer

 • Kapacitet: 6 personer eller 4 med innertält.
 • Ytterduk: Ripstop Robic Nylon 70D med tre lager silikonbeläggning på båda sidor. 3000mm vattenpelare
 • Tältpinnar: 24 st Y-formade Aluminium
 • Tältstänger: 5 st Aluminium stormlinor: 10 st
 • Ventilation: 6 st ventilationsöppningar
 • Ingångar: 2 st
 • Vikt, inklusive tältpinnar och stänger: 7,6 kg
 • Höjd: 185 cm
 • Diameter: 370 cm
 • Färg: Stengrå
 • Förberedd för att använda kamin

OBS: säljs utan innertält, köps separat.

PC (Polycotton), Arctic eller Extreme?

Polycotton är en blandning mellan polyester och bomull som behåller de bästa egenskaperna från båda fibrerna. Det andas och släpper ut kondensation samtidigt som det isolerar och ger ett varmare inneklimat. Polyestern gör att tyget blir lättare och tunnare samtidigt som det behåller sin slitstarkhet. Detta tyg är dessutom till stor del vattentätt av sig själv.
Arctic-serien består av produkter som har väldigt bra hållbarhet, kvalitet och styrka. Men NORTENT hade möjligheten att göra tyget ännu starkare och tåligare – det är Extreme-serien. Det absolut tuffaste tyget vad gäller styrka, tålighet och hållbarhet. Men den uppgraderingen kostar, både för NORTENT som producent och för kunden. Det är därför du får ett val. Om du vill ha det absolut tuffaste NORTENT kan erbjuda är Extreme för dig. Men om du inte har det behovet kan den tåliga Arctic-serien vara det du vill ha.

Mer information
Märke Nortent
Modell Gamme
Serie Arctic
Storlek 4-6 personer